Baccus

Katatoni i Mordim

en slaktad Ralf och katatoni i Mordim

Utvilade efter att ha arresterat den falske tavernaägaren och besvärjaren Ralf Svartenmörk börjar sällskapet (förutom Lok Thar) att grubbla över vem som kan ha lett besvärjaren till att kidnappa äventyrare och stjäla deras tillhörigheter. Att bygga stora delar av skenstaden Gullimem, bara för att fånga äventyrare och stjäla deras vapen var ett sådant enormt hantverk att det måste ha krävt en handfull arbetare för att utföra. Det måste ha varit noggrannt organiserat – och Ralf var ju inte riktigt den typen. Att det dessutom var svart magi inblandat (äventyrarna förvandlades till zombier i cryptan som Ralf lurade ned dem i) tydde på starka mörka krafter.

Vem låg bakom det här?

Äventyrarna i Baccus bestämmer sig för att förhöra Ralf än en gång. Han måste ju veta mer!? De beger sig till fängelset i Mordim. Fångvaktaren vill inte släppa in dem. Lok Thar börjar spela kraftigt berusad och ställer till med en scen. Bibarda smyger sig förbi vakterna och tar sig in i fängelsehålorna.

Ralf

Medan Marach och Lok’thar uppehåller vakterna letar Bibarda upp Ralf. Han är inlåst i en cell. Bibarda använder nycklar han hittade i receptionen för att låsa upp celldörren. Ralf går med på att berätta mer mot att Bibarda hjälper honom att fly från fängelset. Bibarda accepterar anbudet och de smyger sig ut. Det är på håret att de blir upptäckta, men som tur är lyckas de ta sig ut obemärkta. Väl ute har Bibarda svårt att hålla sig för skratt när han får syn på Lok Thar och Marach. Marach får syn på Bibarda och försöker bära med sig Lok’thar. Han misslyckas och gör sig illa och istället bär Lok Thar Marach därifrån…

Sällskapet drar med sig fången till Gyllene Galten, hyr ett rum och förhör fången. Det enda de får ut är att Ralf har sin vapengömma i staden och att han kan visa den för dem. Baccus accepterar och smyger ut i den nu mörka staden.

Väl i gömman stöter de på Ralfs hantlangare. Det var en fälla! En ilsken drakfödd (eng. dragonborn) och två ilskna hobbitar (eng. halflings). Baccus slaktar dem och Lok Thar hugger prompt huvudet av Ralf som inte vet någonting. Sällskapet hittar någon slags pergament som beskriver en besvärjelse som kan flytta sten.

Dragonborn

Nu bestämmer sig Baccus för att undersöka den sjukdom de hade hört talas om. Det gick rykten om att en sjukdom härjade i staden. Den gjorde folk katatoniska.

Sällskapet tänker att det är en bra idé att söka efter mer information på skumrasktavernan i staden. Den ligger i Tieflings område. De tar sig dit. Väl där pratar de med en musiker som instruerar dem att leta vidare i Mordims sanitorium. Där arbetar dvärgpräster med att råda bot på sjukdomen.

Baccus tar sig vidare till sanitoriumet och ber om att få prata med någon om sjukdomen. De får prata med prästen Sar. Han beskriver ingående symptomen:

Katatoni är ett allvarligt psykiatriskt och medicinskt syndrom, som karakteriseras av förändrad muskelspänning och störd motorik.

, men har ingen aning om sjukdomens härkomst. Kanske finns det kopplingar till den okände ledaren som anlitade Ralf? Vidare berättar Sar att de anlitat en magiker som nu antas vara på väg till sanitoriumet för att råda bot på sjukdomen.

Dvargprast

Sällskapet får träffa en sjuk person och försöker hela honom. Eftersom han är katatonisk så är han opratbar.

Comments

MarachMann

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.